csak_a_fidesz_1397077270.jpg_550x385

Csak a Fidesz ...jött rá, hogy Magyarország a tudatlanok hazája. Nem kell ide választási program, mert az emberek úgysem olvassák el azokat; tulajdonképpen nem is érdekel bennünket, hogy van-e ilyenje a pártnak. Nem érdemes 50-100 oldalon keresztül írni arról, hog mit akarnak csinálni velünk, ha 1 szóval is elmondhatja! 

Csak a Fidesz ...tudott velünk úgy beszélni, hogy megértsük, amit mondani akar. 3 szónál többet egyszerre sosem mondtak, de azt lehetőleg nagyon sokszor, hogy megfoganhasson a gyenge táptalajban is. Meg tudták nekünk mondani, hogy mennyit érünk, hogy mihez nem értünk, hogy mit hogyan csináljunk, miről mondjunk le, hogy másról szintén lemondhassunk, és hogy miről mit gondoljunk. Ehhez csak rá kellett tennie a kezét a közmédiára, jobban elosztani a híreket.

Csak a Fidesz ...volt képes kialakítani egy olyan igazságos választási rendszert, amit a világon senki nem nevezett demokratikusnak, nekünk mégis ez kellett. Mi pedig jól beszoptuk a dumákat arról, hogy milyen jó lesz ez nekünk, mert olcsóbb lesz a választási procedúra és nem kell kétszer az urnák elé járulni. 

Csak a Fidesz ...volt képes hitelesen bizonyítani nekünk, hogy milyen jól dolgoztak a kormányzásuk alatt, hogy szinte mindent megvalósítottak az elmúlt 4 évben, amit meg kellett volna csinálni az elmúlt 24-ben. Rengeteg munkát adtak a népnek, és végre az is dolgozónak számított, aki iskolában melegedett. Leszámítva természetesen a tanárt, aki a dolgozók mellett lopja a napot.

Csak a Fidesz ...volt képes egy olyan objektív mérési rendszert kialakítani, amely tisztán, világosan mutatja meg nekünk, ki mit tesz le az asztalra. Még azt is megengedte, hogy például a tanárok portfóliója tartalmilag értéktelen legyen, mert így is lehet őket minősíteni. 

Csak a Fidesz ...tudott rezsit csökkenteni abból, amit elvett az emberektől. Természetesen azoknál csökkentette a rezsit igazán, akik nagyfogyasztók, de azért ilyenkor lehetünk szolidárisak, ezt fizethetjük a közösből. A szegény ember pedig végre számokkal tudja igazolni, hogy milyen jó neki az, hogy az elvett adójóváírásából visszakaphatja annak a töredékét. 

Csak a Fidesz ...gazdaságpolitikája tehette ennyire versenyképessé az országot, hogy most már valóban az egeket verdesi az államadósság és végre az Euro is megállapodott 300 Ft felett, amivel a devizahitelesek igen kiszámítható törlesztőrészletekkel számolhatnak. 

Csak a Fidesz ...volt képes szembefordítani a társadalom különböző rétegeit, és a rétegeken belüli tagjait is. Ember embernek farkasa, amihez nem kellett más, mint egymásra bízni, hogy döntsünk a másikat érintő egzisztenciális kérdésben. És mi döntünk, hogy ne velünk szemben döntsenek.

Csak a Fidesz ...hiszi azt, hogy ez így marad. Igen, buták vagyunk, igazi barmok: megvezethetők. Köszönjük, hogy vezettek! Köszönjük? Mi szeretjük azt mondani, hogy jóhiszeműek vagyunk, amit ti szerettek kihasználni. De már egyre kevesebben vagyunk rabjai az illúziónak, a nemzeti drognak.

 

Szerző: Ember szól  2014.04.09. 23:03 1 komment

Címkék: politika munka fidesz szabadság bér pedagógus

A bejegyzés trackback címe:

https://emberszol.blog.hu/api/trackback/id/tr306003633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éva Bíró Bécsné 2015.10.27. 13:55:05

Csak a Fidesz....hiheti azt, hogy mindez örökre így marad!
süti beállítások módosítása