Gyakran hangzik el Soros György neve a kormánypárti médiában és fideszes politikusok szájából, mint az ördög megtestesülése. Ez már csak azért is érdekes, mert Orbán pont Soros pénzéből tanulta meg, milyen is egy nyugati demokrácia, milyen a szabadság. Miért gyűlöli mégis oly elszántan?

Nos, nehéz erre válaszolni, de valószínűsíthető, hogy nem is gyűlöli, csak fél tőle. Mármint nem konkrétan Sorostól, hanem azoktól, akik általa megismerhetik ugyanazokat az eszméket, amelyeket ő is megismert. A szabad emberektől fél, a szabadság eszméjétől és azok követőitől, terjesztőitől, gyakorlóitól. Ezért kell most pártakaratból lebutítani az oktatást, ezért kell munkahelyek helyett közmunka, ezért kell tekintélyelvű rendszer, stb. A szabad emberrel viszont nem tud mit kezdeni, fél tőle. Tőled is félni fog, ha szabad ember leszel. Leszel?

Miért fél a szabad embertől? Mert gondolkodik, nincs hatalma fölötte, nem lehet megfélemlíteni. Hogyan leszel/lettél ilyen? Ha ezeket leírjátok, azt köszönöm!
Persze van, aki azt hiszi magáról, hogy szabad. Tényleg? Elégedett lehetsz a helyzeteddel és az ország helyzetével? Ha így van, biztos, hogy rab vagy. Rabja a külső tényezőknek (munka, propaganda, megfélemlítés, stb), de mindenek előtt a saját agyadnak. Az nem szabadság, ha szabadon dönthetsz arról, hogy ki legyen a kizsákmányolód, milyen kizsákmányolásban részesülj. Az sem szabadság, ha eldöntheted, hogy elmenekülj-e a hazádból, vagy sem. Mondj jobbat!
Akar-e a magyar szabad lenni? Orbán szerint nem, és eddig neki van igaza...
De mi lenne, ha nem Orbánt kérdezném meg erről, hanem titeket?
Akartok szabadok lenni?
Remélem, többen vagyunk, mint hiszi, és csak tovább szaporodunk...!

A fideszfigyelő egyszer már lebuktatta Orbánt, hogy nincsenek olyan rosszban, mint látszik... (2010-ben)

Szerző: Ember szól  2016.05.30. 23:52 Szólj hozzá!

Címkék: fidesz szabadság Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://emberszol.blog.hu/api/trackback/id/tr628761800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása