Bár nem tudom, rászorul-e a világ, hogy megváltsuk, de azért lehet, hogy érdemes lenne tenni rá egy kísérletet.
Itt van mindjárt az emberiség egyik nagy problémája: a túlélés. Kezdetben bizonyára az volt a fő megoldandó feladat, hogy az emberiség fennmaradjon egyáltalán. Később ezért már nem kellett nagyon küzdeni, hát újabb célt kellett találni, a törzsek, stb-stb. túlélése, majd mostanra a legfontosabb: a nemzetek megmaradása.
Ma is ez megy, és még sokáig mehet, akkor pedig eljutunk egy olyan világba, amelyet a fantasztikus filmekből ismerhetünk, és ahol hatalmas egyenlőtlenségekkel számolhatunk.
A mai helyzetben egy régi-új ellenséggel kell felvennünk a harcot, újra az emberiség megmaradása a tét. Már régen eljutottunk arra a szintre, hogy képesek vagyunk lepusztítani azt, ami éltet bennünket, és ezzel magunkat is elveszejteni. Jól olvastátok: lepusztítani. Nem pusztítjuk el, csak annyira, hogy az emberiség kihaljon a Földről.
Na de mit is jelent a cím valójában?
Azt említettem, hogy ma is a nemzetek megmaradásáért dolgoznak oly sokan, oly hamisan. Ebben Magyarország is elég előrehaladott állapotban van, de a világ összes nemzete tulajdonképpen ezt erősíti. Ez oltári nagy baromság! Először is lássuk be, hogy ma is hatalmas vándorlások zajlanak, tehát mindenképp egyre jobban keverednek a népcsoportok. A mostani helyzet csak azoknak jó, akik kiskirálykodni akarnak a határaikon belül. Micsoda gyalázatos dolgokra képesek ezért!
Mit segítene a címben szereplő felszólítás ezen?
Ha eltörölnénk a határokat, akkor bizony sokat tennénk, hogy megszűnjenek az egyenlőtlenségek. Persze kellene hozzá némi idő, de megérné. Elmúlna a nemzetek és országok egymással szembeni irigysége, megszűnne az ostoba nacionalizmus, nem lenne több ebből eredő terrorizmus, eltűnnének a gazdasági különbségek, nem lehetne bedönteni egy ország valutáját spekulációkkal. Nem akarnánk más országokkal szemben előnyös helyzetbe kerülni, ezért nem fosztanánk ki a természetet. Kialakulna egy közös nyelv, ami javítaná mindenkinek a versenyképességét a munkaerőpiacon. Mindenki ott lakhatna, ahol akar, olyan életformát, életstílust folytat, amilyet akar és amilyen az adott körülmények között lehetséges és ésszerű. Végre emberek lehetnénk. Légyszi, töröljétek el a határokat! Úgy a fejekben, mint a világon.

Szerző: Ember szól  2015.05.17. 18:55 2 komment

Címkék: szabadság ember

A bejegyzés trackback címe:

https://emberszol.blog.hu/api/trackback/id/tr787467998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoszamoska 2015.10.25. 10:47:01

Úristen! Tényleg van, aki így gondolkodik??! Íme az egyformaságon alapuló Szép új világ! (Huxley)

Ember szól 2015.10.26. 18:44:40

@hoszamoska: Igen, van. :) Tekintve, hogy most sem valami szép a világ, nem árt egy kis megújulás. Bár ha szerinted szép, akkor érthető, ha másképp gondolkodsz.
süti beállítások módosítása